Haber

KPSS B grubu nedir? KPSS B grubu nedir, kimler girebilir? KPSS B grubu nedir, kaç yılda yapılır? KPSS B grubu nedir ve hangi kurslar vardır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ( kpss ) kamuda çalışmak isteyenlere yönelik bir testtir. Öğrencilerin en çok aradığı bahislerden biri olan KPSS B kümesi nedir? KPSS B Kümesi Nedir ve Kimler Girebilir? KPSS B Kümesi nedir, kaç yılda yapılır? KPSS B kümesi nedir, hangi kurslar var? Sorularınıza cevap arıyorum.

KPSS B Kümesi Nedir?

İlgili Makaleler

KPSS B Lisans sınavına tüm lisans mezunları veya mezun olma durumu olan tüm adaylar girebilir. KPSS-B ekipleri çift yıllarda işe alınır. Çünkü; A Küme Takımları ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Takımlarına başvuru yapmayacak adayların 2019 KPSS sınavına girmeleri gerekmemektedir. A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında çift yıl puanları kullanılır.

KPSS B GRUBU NEDİR, KİMLER GİREBİLİR?

Tek yıllarda düzenlenen KPSS’ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda düzenlenen KPSS’ye lise, önlisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

Küme B (Lisans) Memur atamaları “merkezi atama” ve “kurumsal atama” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Santral atamaları KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak yılda 2 kez 2 yıl süreyle yapılmaktadır. Kurum atamaları olarak da adlandırılan ara atamalar, kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılır.

KPSS B Kümesi Nedir, Kaç Yılda Yapılır?

B Kümesi Lisans takımlarına P3, B Kümesi Önlisans takımlarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B Kümesi takımlarına P94 puan türü ile atama yapılır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin 2016 KPSS B (Lisans) puanı 2018 KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. 2018 KPSS-Lisans sonuçları ile geçerliliğini yitirmiştir.

B grubu mesleklerden birine atanmak isteyen tüm adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu