Ekonomi

Büyükçekmece’de ilk bal hasadı gerçekleşti

– Büyükçekmece’de ilk bal hasadı gerçekleşti

İSTANBUL – Büyükçekmece Belediyesi Tarım Akademisi’nde “Arıcılık” eğitimi alan bal üreticileri ilk bal hasadını gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi Tarım Akademisi’nde “Arıcılık” eğitimi alan bal üreticileri ilk bal hasadını gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Muzaffer Cive, Büyükçekmece Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Göçmen’i beğenen Öztürk ve arı üreticileri bal hasadına katıldı. Büyükçekmece Belediyesi Tarım Akademisi’nde verilen “Arıcılık” eğitimiyle arıcılık teşvik edilirken, bölgede arı üssü kuruldu.

Büyükçekmece Belediyesi ekim ayında bal verimi yüksek bitkilere yer vererek üreticilere destek vermeye devam ediyor. Arıcılık eğitimi alan 120 kişiden 30’u ilçede aktif olarak arıcılık yapmaya başladı. Gerçekleşen bal hasadında ilk eserler arılardan elde edildi. Bal sağımının yanı sıra şifalı polen ve propolis gibi arı eserleri de üretildi. Büyükçekmece Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bakımı yapılan 60 kovandan yaklaşık 350 kilogram bal elde edildi. Üretilen saf tarım ürünlerinin tüketiciye aracısız ve güvenle ulaşmasını sağlamak amacıyla eserler Büyükçekmece Tarım Pazarı raflarında satışa sunuldu.

Bal hasadına katılan Büyükçekmece Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürü Hayran Göçmen Öztürk, “Bugün bal sağımı için buraya geldik. Arıcılarımızla birlikte bal sağacağız. Bölgemizdeki arıcılarımıza tarımımızdan arıcılık eğitimi verildi. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden bilimsel ve teknik tarımsal arıcılığı öğrendiler. “Bugün burada da üretim yaptılar. Kendilerine verimli hasatlar diliyorum” dedi.

Bal hasadında esas aldığını söyleyen Selahattin Kızılkaya, “Büyükçekmece belediye başkanlarımızın bize verdiği destekle arıcılık kursunda arıcılıkla ilgili bilgi almamız konusunda bize çok büyük destek verdiler. Gördüğünüz bu alanda bize yardımcı olarak arıcılık yapmamıza olanak sağlıyor.Bunu birden fazla belediyeden bekliyoruz elbette.Keşke her belediye bu tür bir katkı sağlasa, hem insana, hem topluma, hem de doğaya böyle faydalı çalışmalar yapılabilse , ve üretim yapılacak. Bal sağdık, yapıyoruz. Propolis, polen, arı sütü üretimini gösterdik, gördük. “Çalışmalardan o kadar memnun kaldık ki sizlerle paylaşmak istedik. Onu kaybetmeyelim. Doğamızı kaybetmeyelim. Arıcılığımızı kaybetmeyelim. Boş arazilerimiz var. Çok değerli yerlerimiz var. Sadece betonla değil, üretime destek veren belediye başkanlarımızla, bu işi bilen arkadaşlarımızla bu işi yürütebiliriz. Başarılı olabiliriz. Biz güçlü bir ülkeyiz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu